Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Gojenie makijażu permanentnego ust. Jak goi się skóra po makijażu permanentnym? Makijaż permanentny ust po zabiegu
Makijaż permanentny, choć niezwykle efektowny, jest zabiegiem kosmetycznym, który może być bolesny. W
Sprzęt do makijażu permanentnego. Makijaż permanentny - kurs makijażu permanentnego Poznań
Kobiety od wieków lubią poprawiać swoją urodę. Stosują różnego rodzaju produkty do pielęgnacji skóry i pielęgnacji twarzy, chodzą
Mezoterapia skóry głowy Bydgoszcz. Zabieg pielęgnacyjny na skórę głowy
Każda część ciała jest ważna, kiedy chcemy dobrze wyglądać. Trzeba dbać o ciało, o cerę, a także o włosy. Wiele ludzi ma problem z włosami, bo są
Warszawa, Poznań - fryzjer trendy. Zawód fryzjer
Jak co roku, młodzież kończąc gimnazja zastanawia się, jaki wybrać dla siebie zawód. Właściwie rzecz biorąc, wybór jest ogromny. Ale jeśli przyjdzie co do podjęcia decyzji,
Okres a makijaż permanentny. Kiedy lepiej przesunąć zabieg makijażu permanentnego? Opryszczka a makijaż permanentny brwi
Wśród wielu pytań, na jakie odpowiedzi chcą poznać osoby zainteresowane trwałym makijażem jest między
Mezoterapia igłowa i bezigłowa Radom. Specjalistyczne usługi kosmetyczne
Salony kosmetyczne muszą się nieustannie rozwijać, muszą inwestować w rozwój, poprzez szkolenia swoich pracowników. Wprowadzanie coraz to nowszych
Na co zwracać uwagę, kupując kosmetyki?
Obecnie trudno mówić o niedoborze wszelakich produktów. Również w przypadku kosmetyków możemy mówić o olbrzymim wyborze rozmaitych artykułów, dopasowanych do zróżnicowanych potrzeb.

Posted by on Lip 21, 2020 in Zdrowie |

Truskawki – dlaczego warto je jeść?

Truskawki – dlaczego warto je jeść?

Truskawki to z pewnością najbardziej popularne owoce uwielbiane przez Polaków – w sezonie letnim przeciętnie zjadamy ich nawet kilka kilogramów. Te wyjątkowe owoce są nie tylko smaczne, ale również bardzo zdrowe. Podpowiadamy, dlaczego warto zajadać się truskawkami bez obaw o figurę i zdrowie!

Truskawki – wartości odżywcze i wpływ na zdrowie

Truskawki to prawdziwa bomba witaminowa – zawierają dużą ilość witaminy C, która wpływa na układ odpornościowy oraz chroni żołądek. Duża ilość pektyn świetnie oczyszcza jelita i poprawia ich perystaltykę. Truskawki wykazują właściwości antynowotworowe, wzmacniają układ immunologiczny, a duża zawartość błonnika i niewielka ilość kalorii (ok 32kcal w 100g) sprawiają, że bez obaw je mogą jeść osoby dbające o figurę. Owoce te bogate są we flawonoidy – związki wpływające m.in. na układ krwionośny oraz będące antyoksydantami niwelującymi negatywny wpływ wolnych rodników na ludzki organizm. Regularne spożywanie truskawek zmniejsza ryzyko wystąpienia zawału serca oraz zachorowania na miażdżycę i zakrzepicę. W owocach tych znajduje się również duża ilość magnezu pozytywnie wpływającego na układ nerwowy i kojącego nerwy oraz wapń, który pozwala na zachowanie mocnych zębów i zdrowych kości. W owocach tych znajduje się również dosyć duża dawka kwasu foliowego – witaminy wyjątkowo ważnej dla kobiet planujących potomstwo oraz będących w ciąży, która minimalizuje ryzyko wystąpienia wad wrodzonych u płodu.

Truskawki – z czym je jeść?

Truskawki doskonale komponują się w formie deserów – sos truskawkowy z mascarpone to pyszny i orzeźwiający przysmak w sam raz na upalne lato. Z truskawek możemy również wykonać pyszne dżemy do omletów i naleśników, aromatyczne musy i syropy. Z bitą śmietaną stanowią klasyczny, wyjątkowo smaczny deser, którym zajadają się osoby w każdym wieku. Z truskawek możemy wyczarować także bardziej wymagające desery: różnego rodzaju ciasta drożdżowe, kruche babeczki z kremem oraz orzeźwiające galaretki z kawałkami owoców.