Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Mezoterapia bezigłowa i igłowa Kielce. Oferta salonów kosmetycznych
W dzisiejszej dobie salony kosmetyczne, są bardzo popularne. Oferują usługi dla każdego, kto ma problemy ze swoim wyglądem czy też z samopoczuciem. Bo
Klub Mariza rejestracja. Kosmetyki naturalne Mariza
Kosmetyki Mariza
Firma Mariza, zajmująca się produkcją kosmetyków, powstała w 1988 roku w Polsce. Od 30 lat zajmuje się produkcją naturalnych kosmetyków pielęgnacyjnych,
Klub Mariza opinie - praca. Dołącz do klubu Mariza
Mariza to marka produkująca kosmetyki o ugruntowanej pozycji na polskim rynku. Powstała przed trzema dekadami, obecnie ma w swojej ofercie ponad 400 produktów, zarówno
Zabiegi odmładzające cerę-maski i kremy.
Jest kilka rodzajów masek, nawilżające i odżywcze. Te drugie o działaniu nawilżającym są przeznaczone do wszystkich rodzajów cery. Najczęściej jednak stosowane są do cery dojrzałej,
Szampon do włosów - naturalny szampon do włosów nawilżający bez sls
Obecnie na rynku kosmetycznym można znaleźć wiele kosmetyków do pielęgnacji włosów. Wśród nich znajdują się różnego rodzaju szampony, odżywki do spłukiwania
Biżuteria z kamieniem, który łudząco przypomina diament. Jak o nią zadbać, by biżuteria nie straciła swojego blasku?
Diament, to przepiękny, szlachetny kamień, o wielu właściwościach oraz przepięknym wyglądzie. Charakterystyczną
Solarium natryskowe Wejherowo. Nowoczesne usługi kosmetyczne
W porze letniej wszyscy lubią korzystać ze słońca, zarówno po to by wypocząć, ale i po to by się pięknie opalić. Dzięki temu także wczesną jesienią każdy może

Posted by on Lip 3, 2019 in Inne |

Indonezja – co warto zjeść w tym kraju?

Indonezja – co warto zjeść w tym kraju?

Indonezja to dla wielu podróżników jedno z najbardziej malowniczych państw świata. Nic dziwnego – w końcu znajdziemy tutaj monumentalne wulkany (na samej Jawie znajduje się ich ponad 120!), przepiękne plaże, krystalicznie czystą wodę i parki narodowe, które obfitują w miejscową florę i faunę. Zaskoczeniem może być kuchnia indonezyjska, która dla jednych stanowi ciekawą przygodę kulinarną, dla innych zaś wyjątkowo niesmaczną alternatywę dla innych azjatyckich państw.

Podstawy kuchni indonezyjskiej

Mieszkańcy Indonezji uwielbiają smażone mięso, owoce morza i ryż. Jednym z najczęściej wybieranych dań, które znajdziemy zarówno w restauracjach i jadłodajniach, jak i na ulicznych straganach, jest smażony ryż lub makaron z dodatkiem warzyw, jajka lub mięsa – to danie, które króluje w końcu w całej południowej Azji i północnej Oceanii. Popularnym daniem jest również satay znany przede wszystkim z kuchni japońskiej – jest to rodzaj szaszłyka drobiowego, który maczany jest w sosie z orzeszków ziemnych. W niemal każdej restauracji możemy zamówić smażonego kurczaka, zupy z wołowiną oraz dania na bazie curry. Popularne są również mięsne klopsiki oraz dania grillowane.

Kuchnia indonezyjska – co może Cię zaskoczyć?

Na pierwszy rzut oka wydaje się, że Indonezja oferuje standardowe dania, które powszechnie występują we wszystkich innych państwach tej części świata. Jest jednak kilka produktów, które mogą Cię zaskoczyć! Na Bali znaleźć możemy kiełbaski w jelicie wieprzowym, które poza mięsem wypełnione jest krwią, a następnie smażone lub grillowane. W niektórych regionach Indonezji popularnie spożywa się jelita, które stanowią rodzaj przekąski. Choć w porównaniu do Tajlandii czy Wietnamu nie znajdziemy tutaj takiej obfitości spożywanych owadów, możemy natknąć się na sałatki z dodatkiem larw pszczół. Jednak zdecydowanie najdziwniejszą rzeczą, która spożywana jest w niektórych regionach Indonezji, to mięso z nietoperza, które tradycyjnie przyrządza się na grillu.