Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Recenzje odżywek: odżywki usn, hmb
Przeglądając recenzje odżywek można natknąć się na odżywki usn oraz hmb. Zwłaszcza te ostatnie wywołują nieco zamieszania i kontrowersji, pomimo że statystycznie jest to jeden z produktów
Klub Mariza opinie - praca. Dołącz do klubu Mariza
Mariza to marka produkująca kosmetyki o ugruntowanej pozycji na polskim rynku. Powstała przed trzema dekadami, obecnie ma w swojej ofercie ponad 400 produktów, zarówno
Kombajn kosmetyczny z mezoterapią - mezoterapia igłowa Kraków
W dużych miastach takich jak np. Kraków czy Warszawa w wielu gabinetach kosmetycznych skorzystać można z wysokiej jakości zabiegów takich jak mezoterapia igłowa.
Makijaż permanentny brwi kiedy blednie. Jak zadbać o makijaż permanentny? Jak pielęgnować makijaż permanentny brwi
Osoby, które zdecydowały się na wykonanie zabiegu trwałego makijażu, powinny dowiedzieć się także, w jaki
Anaboliki na siłę - suplementy anaboliczne
Suplementy anaboliczne, często popularnie określane mianem sterydów głównie stosowanie znajdują w kulturystyce, wszystko dzięki ich właściwościom pozwalającym na osiągnięcie
Usuwanie żylaków parą wodną, laserowe usuwanie żylaków bielsko biała
Zgrabne i piękne nogi są wizytówką każdej zadbanej kobiety. O nogi należy szczególnie dbać. Jeśli nogi bolą, puchną lub powstają na nich żylaki, jest
Makijaż permanentny brwi metoda pudrowa. Jaką metodą wykonać makijaż trwały? Makijaż permanentny Szczecin opinie
Przeglądając bardzo liczne o makijaż permanentny Szczecin opinie szybko możemy natrafić na polecaną metodę

Posted by on Lip 3, 2019 in Inne |

Indonezja – co warto zjeść w tym kraju?

Indonezja – co warto zjeść w tym kraju?

Indonezja to dla wielu podróżników jedno z najbardziej malowniczych państw świata. Nic dziwnego – w końcu znajdziemy tutaj monumentalne wulkany (na samej Jawie znajduje się ich ponad 120!), przepiękne plaże, krystalicznie czystą wodę i parki narodowe, które obfitują w miejscową florę i faunę. Zaskoczeniem może być kuchnia indonezyjska, która dla jednych stanowi ciekawą przygodę kulinarną, dla innych zaś wyjątkowo niesmaczną alternatywę dla innych azjatyckich państw.

Podstawy kuchni indonezyjskiej

Mieszkańcy Indonezji uwielbiają smażone mięso, owoce morza i ryż. Jednym z najczęściej wybieranych dań, które znajdziemy zarówno w restauracjach i jadłodajniach, jak i na ulicznych straganach, jest smażony ryż lub makaron z dodatkiem warzyw, jajka lub mięsa – to danie, które króluje w końcu w całej południowej Azji i północnej Oceanii. Popularnym daniem jest również satay znany przede wszystkim z kuchni japońskiej – jest to rodzaj szaszłyka drobiowego, który maczany jest w sosie z orzeszków ziemnych. W niemal każdej restauracji możemy zamówić smażonego kurczaka, zupy z wołowiną oraz dania na bazie curry. Popularne są również mięsne klopsiki oraz dania grillowane.

Kuchnia indonezyjska – co może Cię zaskoczyć?

Na pierwszy rzut oka wydaje się, że Indonezja oferuje standardowe dania, które powszechnie występują we wszystkich innych państwach tej części świata. Jest jednak kilka produktów, które mogą Cię zaskoczyć! Na Bali znaleźć możemy kiełbaski w jelicie wieprzowym, które poza mięsem wypełnione jest krwią, a następnie smażone lub grillowane. W niektórych regionach Indonezji popularnie spożywa się jelita, które stanowią rodzaj przekąski. Choć w porównaniu do Tajlandii czy Wietnamu nie znajdziemy tutaj takiej obfitości spożywanych owadów, możemy natknąć się na sałatki z dodatkiem larw pszczół. Jednak zdecydowanie najdziwniejszą rzeczą, która spożywana jest w niektórych regionach Indonezji, to mięso z nietoperza, które tradycyjnie przyrządza się na grillu.