Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Serum do skóry trądzikowej czyli jak pielęgnować skórę trądzikową?
Na rynku jest dostępnych wiele rodzajów kosmetyków, pomagających w radzeniu sobie z niedoskonałościami skórnymi. Kremy, toniki, żele do mycia twarzy,
Niezapychający krem nawilżający czyli jak wybierać kosmetyki?
Na rynku jest wiele kremów do różnego rodzaju skór. Znalezienie tego najlepszego dla własnej cery jest często długim procesem, pełnym eksperymentów. Oprócz
Zamykanie naczynek laserem - laserowe zamykanie naczynek Warszawa
Zamykanie naczynek laserem pomaga skutecznie walczyć z naczyniakami, pajączkami czy też trądzikiem różowatym oraz innymi zmianami występującymi na naszej
W jakich stylizacjach najlepiej będą prezentować się sandały damskie na szpilce?
Lato zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nim słońce, wysokie temperatury i dużo dobrej energii. Jakie stylizacje będą najmodniejsze w
Zmiana swojego wizerunku. Fryzjer Grudziądz forum
Co jakiś czas, mam ochotę zmienić cokolwiek w swoim wyglądzie. Najczęściej oczywiście farbuję włosy na różne kolory. Miałam już chyba całą paletę barw na swojej głowie.
fryzjer
Strefa konsultantki Mariza. Współpracuj z Marizą
Szukając dodatkowego zajęcia warto wziąć pod uwagę pośrednictwo w sprzedaży kosmetyków naturalnych polskiej firmy Mariza. Współpraca jest bezpłatna i może być dla nas dodatkowych
Odżywki białkowe i suplementy białkowe
Suplementy białkowe stanowią co najmniej połową całego rynku suplementów diety w kraju. Oczekiwania wobec takich preparatów są bardzo duże, jednak zanim przystąpi się do ich zażywania

Posted by on Lip 3, 2019 in Inne |

Indonezja – co warto zjeść w tym kraju?

Indonezja – co warto zjeść w tym kraju?

Indonezja to dla wielu podróżników jedno z najbardziej malowniczych państw świata. Nic dziwnego – w końcu znajdziemy tutaj monumentalne wulkany (na samej Jawie znajduje się ich ponad 120!), przepiękne plaże, krystalicznie czystą wodę i parki narodowe, które obfitują w miejscową florę i faunę. Zaskoczeniem może być kuchnia indonezyjska, która dla jednych stanowi ciekawą przygodę kulinarną, dla innych zaś wyjątkowo niesmaczną alternatywę dla innych azjatyckich państw.

Podstawy kuchni indonezyjskiej

Mieszkańcy Indonezji uwielbiają smażone mięso, owoce morza i ryż. Jednym z najczęściej wybieranych dań, które znajdziemy zarówno w restauracjach i jadłodajniach, jak i na ulicznych straganach, jest smażony ryż lub makaron z dodatkiem warzyw, jajka lub mięsa – to danie, które króluje w końcu w całej południowej Azji i północnej Oceanii. Popularnym daniem jest również satay znany przede wszystkim z kuchni japońskiej – jest to rodzaj szaszłyka drobiowego, który maczany jest w sosie z orzeszków ziemnych. W niemal każdej restauracji możemy zamówić smażonego kurczaka, zupy z wołowiną oraz dania na bazie curry. Popularne są również mięsne klopsiki oraz dania grillowane.

Kuchnia indonezyjska – co może Cię zaskoczyć?

Na pierwszy rzut oka wydaje się, że Indonezja oferuje standardowe dania, które powszechnie występują we wszystkich innych państwach tej części świata. Jest jednak kilka produktów, które mogą Cię zaskoczyć! Na Bali znaleźć możemy kiełbaski w jelicie wieprzowym, które poza mięsem wypełnione jest krwią, a następnie smażone lub grillowane. W niektórych regionach Indonezji popularnie spożywa się jelita, które stanowią rodzaj przekąski. Choć w porównaniu do Tajlandii czy Wietnamu nie znajdziemy tutaj takiej obfitości spożywanych owadów, możemy natknąć się na sałatki z dodatkiem larw pszczół. Jednak zdecydowanie najdziwniejszą rzeczą, która spożywana jest w niektórych regionach Indonezji, to mięso z nietoperza, które tradycyjnie przyrządza się na grillu.