Pages Menu

Categories Menu
Pedicure japoński Warszaw. Ciekawe propozycje salonu kosmetycznego - rybki pedicure
Każdy salon kosmetyczny, oferuje usługi skierowane do klientów o różnych potrzebach. W większości salonów kosmetycznych, można znaleźć
Makijaż permanentny brwi po 2 latach. Czy makijaż permanentny długo wytrzymuje? Nna ile starcza makijaż permanentny brwi
Coraz częściej, zarówno kobiety jak i mężczyźni zastanawiają się, czy warto wykonać makijaż permanentny.
Zamykanie naczynek laserem - laserowe zamykanie naczynek Warszawa
Zamykanie naczynek laserem pomaga skutecznie walczyć z naczyniakami, pajączkami czy też trądzikiem różowatym oraz innymi zmianami występującymi na naszej
Mezoterapia igłowa i bezigłowa Lublin. Oferty kosmetyczne w Lublinie
Salony kosmetyczne na brak klientów nie mogą narzekać. Ludzie uwielbiają chodzić do kosmetyczki, bo w tym miejscu mogą skorzystać z bogatej palety zabiegów
Loreal Expert. Zmiany na lepsze - metamorfoza fryzury Warszawa.
W tej codzienności, szarości i powtarzalności dnia codziennego, myślimy czasem o delikatnej zmianie lub totalnej przemianie, wręcz metamorfozie.Najbardziej
Fryzjer viola Gliwice, Bytom. Śmieszna historia o fryzjerach
Dzisiejszego poranka jadąc jak zwykle tramwajem do pracy, usłyszałam rozmowę dwóch kobiet. Chwaliły się jak to kobiety potrafią, jedna przed drugą bez skrępowania,
Mariza selective. Współpraca z polską firmą produkującą kosmetyki
Wytwórnia kosmetyków Mariza to działająca od 1988 roku polska firma. Działalność rozpoczęła od sprzedaży kremów do twarzy własnej produkcji, z roku na

Posted by on lip 3, 2019 in Inne |

Indonezja – co warto zjeść w tym kraju?

Indonezja – co warto zjeść w tym kraju?

Indonezja to dla wielu podróżników jedno z najbardziej malowniczych państw świata. Nic dziwnego – w końcu znajdziemy tutaj monumentalne wulkany (na samej Jawie znajduje się ich ponad 120!), przepiękne plaże, krystalicznie czystą wodę i parki narodowe, które obfitują w miejscową florę i faunę. Zaskoczeniem może być kuchnia indonezyjska, która dla jednych stanowi ciekawą przygodę kulinarną, dla innych zaś wyjątkowo niesmaczną alternatywę dla innych azjatyckich państw.

Podstawy kuchni indonezyjskiej

Mieszkańcy Indonezji uwielbiają smażone mięso, owoce morza i ryż. Jednym z najczęściej wybieranych dań, które znajdziemy zarówno w restauracjach i jadłodajniach, jak i na ulicznych straganach, jest smażony ryż lub makaron z dodatkiem warzyw, jajka lub mięsa – to danie, które króluje w końcu w całej południowej Azji i północnej Oceanii. Popularnym daniem jest również satay znany przede wszystkim z kuchni japońskiej – jest to rodzaj szaszłyka drobiowego, który maczany jest w sosie z orzeszków ziemnych. W niemal każdej restauracji możemy zamówić smażonego kurczaka, zupy z wołowiną oraz dania na bazie curry. Popularne są również mięsne klopsiki oraz dania grillowane.

Kuchnia indonezyjska – co może Cię zaskoczyć?

Na pierwszy rzut oka wydaje się, że Indonezja oferuje standardowe dania, które powszechnie występują we wszystkich innych państwach tej części świata. Jest jednak kilka produktów, które mogą Cię zaskoczyć! Na Bali znaleźć możemy kiełbaski w jelicie wieprzowym, które poza mięsem wypełnione jest krwią, a następnie smażone lub grillowane. W niektórych regionach Indonezji popularnie spożywa się jelita, które stanowią rodzaj przekąski. Choć w porównaniu do Tajlandii czy Wietnamu nie znajdziemy tutaj takiej obfitości spożywanych owadów, możemy natknąć się na sałatki z dodatkiem larw pszczół. Jednak zdecydowanie najdziwniejszą rzeczą, która spożywana jest w niektórych regionach Indonezji, to mięso z nietoperza, które tradycyjnie przyrządza się na grillu.